Aktivitets kalender

DEMONSTRATION FOR TIBET SØNDAG DEN 10. MARTS 2024 KL. 14:00

Markering af 65-årsdagen for folkeopstanden i Lhasa i 1959!

Søndag den 10. marts kl. 14.00-15.00 foran Kinas ambassade, Øregårds Alle 25, Hellerup
Kl. 15 går vi til Hellerup St. og tager toget til Nørreport for at mødes på Gammeltorv. Her fortsætter vi demonstrationen og deler flyers ud til forbipasserende.

Kl. 16.00-17.00, Lys-manifestation på Gammeltorv på Strøget, København.
Offentligheden i Danmark er med rette optaget af krigene i Ukraine og Gaza, men vi må ikke glemme, at Kina har holdt Tibet ulovligt besat i 74 år, hvilket har haft voldsomme omkostninger for det tibetanske folk, der fortsat lider under manglen på selvbestemmelse og menneskerettigheder.

Arrangører: Dansk Selskab for Tibetansk Kultur, Amnestys event-gruppe, Studerende for et Frit Tibet og Støttekomiteen for Tibet.
Gratis billetter på www.billetto.dk
Gratis billetter på www.billetto.dk

For 79 år siden blev Danmark besat. Tibet blev besat af Kina for snart 69 år siden. Og er det fortsat.

Af den simple grund burde Danmark kunne identificere sig med Tibets skæbne. Men den 9. december 2009 valgte den danske regering at forråde det tibetanske folk ved endegyldigt at anerkende Tibet som en del af Kina.

Det er muligvis hovedårsagen til, at Zoo den 10. april officielt kan åbne et anlæg med to pandaer.

Derfor demonstrerer vi foran hovedindgangen til Zoo i morgen kl. 16-21.

På fortovet lige overfor Zoo, som de officielle gæster ankommer til, vil der stå en række demonstranter iført pandadragter med tibetanske flag. Resten af demonstrationen står i den del af Søndermarken, der er tættest på. Vi posterer desuden demonstranter ved indgangene Roskildevej 38 og Søndre Fasanvej 77 i tilfælde af, at den kinesiske delegation skulle benytte dem.

Der bliver taler kl. 16.30:

Anders H. Andersen, Støttekomiteen for Tibet
Viggo Fischer, tidligere MF’er
Erik Boel, politolog, tidl. højskoleforstander og embedsmand
Eva Flyvholm, MF’er (EL), udenrigsordfører
Carl Valentin, Folketingskandidat (SF)
Anders Stjernholm, komiker, Folketingskandidat (ALT)

Vi forsøger desuden at skaffe mad, kaffe, te og kage. Slots- og Kulturstyrelsen har desværre forbudt os at stille et partytelt op. Der vil være salg af det tibetanske flag, batches og stickers og lidt andre tibetanske varer, som du kan betale med kontanter og MobilePay. I tillæg udlånes tibetanske flag og plakater.

Omkring 100 har tilmeldt sig demonstrationen på Facebook: https://www.facebook.com/events/2092300167556967/. Vi har desuden en pandahær på 40 personer, som vil blive indsat på fredelig vis, når der opstår andre lejligheder til at demonstrere under den kinesiske delegations besøg.

Efter Tibetsagen forventer vi, at demonstrationen bliver synlig for den kinesiske delegation. Vi har haft en god dialog med Københavns Politi, som siger, at deres arbejde er at sørge for, at demonstrationen bliver synlig.

Arrangører: Støttekomiteen for Tibet, Dansk Selskab for Tibetansk Kultur og Students for a  Free Tibet. 

 

 

Se lotteripræmierne her 

 

 

 

Del DSTK på facebook