Selskabet

Tarab Tulku (1934-2004)

Dansk Selskab for Tibetansk Kultur blev stiftet den 26. juni 1985 af den tibetanske lama, Tarab Tulku (1934 – 2004), og tæller i dag ca. 450 medlemmer.

Selskabet, som er upolitisk, har til formål at fremme kendskabet til den unikke tibetanske kultur, at fremme kontakt og forståelse mellem danskere og tibetanere, at støtte kulturelle og humanitære aktiviteter, samt at øge de praktiske muligheder for tibetaneres besøg i Danmark.

Selskabet har desuden som formål at arrangere sponsorordninger for tibetanere i Tibet og i eksil. Disse sponsorordninger gælder først og fremmest uddannelsesprojekter, klostre og kulturprojekter, der har behov for økonomisk hjælp.

Selskabet byder på spændende foredrag over tibetanske emner, og inviterer hvert år til tibetansk nytårsfest og tibetansk sommerpicnic. I 1988 og 1991 var Selskabet, med Tarab Tulku som leder, arrangør af Dalai Lamas besøg i Danmark. Gennem årene har vi inviteret mange tibetanere til Danmark, bl.a. lederen af “Tibetan Woman’s Organisation” og Dalai Lamas livlæge.

I sommeren 1990 arrangerede Selskabet forestillinger med TIPA – “Tibetan Institute for Performing Arts” – i København, Odense og Aarhus. 1991 var Det Internationale Tibet-år, og Selskabet var dette år medarrangør af Tibet-ugen i København, med udstillinger, foredrag og besøg af en tibetansk astrolog.

 

 

 

Del DSTK på facebook