Selskabet

Tarab Tulku (1934-2004)

Dansk Selskab for Tibetansk Kultur blev stiftet den 26. juni 1985 af den tibetanske lama, Tarab Tulku (1934 – 2004), og tæller i dag ca. 450 medlemmer.

Selskabet, som er politisk uafhængigt, har som formål at fremme kendskabet til, og at arbejde, side om side med det tibetanske folk, for at sprede kundskab om, og for at fremme bevarelsen af tibetansk religion, sprog og kultur, som i det okkuperede Tibet er truet af udryddelse pga. de kinesiske kommunisters undertrykkelse og krav om, at alle skal tale kinesisk, og om, at deres eneste “religion” skal være hvad de kinesiske magthavere kalder “åndelig socialisme”, og pga de kinesiske kommunisters ide om, at alle udtryk for en genuin tibetansk kultur er et forsøg på at “splitte moderlandet”, hvorfor det er strafbart. I eksil trues bevarelsen af tibetansk sprog og kultur af, at de bor og vokser op i en vestlig kultur med andre sprog end tibetansk.

– Selskabets arbejde med at sprede viden om tibetansk kultur, religion og videnskab sker fx via ekspert-artikler i medlemsbladet “Tibet” (http://dstk.dk/medlemsbladet-tibet/)  og i andre magasiner og bøger fra eget forlag, via foredrag, filmaftener, salg af tibetansk kunsthåndværk i Selskabets internet-butik og via deltagelse i, og taler i forbindelse med demonstrationer for frigivelse af politiske og kulturelle fanger i Tibet (sidstnævnte kan fx være tibetanske sangere, hvis lyrik ikke har behaget de kinesiske magthavere og tibetanske sprog-forkæmpere og personer, der har undervist i tibetansk privat) samt i demonstrationer for et frit Tibet og i demonstrationer for klimaet:  http://dstk.dk/tibet-third-pole/

Selskabet har desuden som formål at støtte tibetanske børn og ældre i Tibet og i eksil økonomisk, med hjælp fx til uddannelse, hjælp til at dække medicin- og hospitalsudgifter, økonomisk støtte til plejehjem, hjælp i forbindelse med natukatastrofer, støtte til kulturelle projekter, som fx tibetanske fodbold-klubber i eksil, og økonomisk støtte til klostre, fortindsvis til tibetanske nonne-klostre o.a. Du kan læse mere om de hjælpeprojekter man kan støtte gennem os her: http://dstk.dk/aktuelle-projekter/ 

Selskabet byder også på spændende arrangementer, som fx foredrag om Tibet og om tibetansk videnskab, kultur og buddhisme, og om den politiske og klima-mæssige situation i Tibet. Vi arrangerer også koncerter og optrædener af tibetanske kunstnere. Vi er også altid med-arrangører i forbindelse med besøg af H.H. Dalai Lama her i Danmark.

Del DSTK på facebook