Om os

TDansk Selskab for Tibetansk Kultur blev stiftet den 26. juni 1985 af den tibetanske lama, Tarab Tulku Rinpoche XI (1934 – 2004), og tæller i dag ca. 350 medlemmer.

Tarab Tulku Rinpoche (1934 – 2004)

Selskabet, som er en non-profit politisk uafhængig humanitær hjælpeorganisation, har to formål:

1) at fremme kendskabet til, og at arbejde for, bevarelsen af den tibetanske religion, sprog, videnskab og kultur. Dette arbejdet sker fx via artikler i Selskabets medlemsblad, “Tibet”, og i andre magasiner, via bøger, hvoraf nogle er fra eget forlag, via de sociale medier og via foredrag og undervisning.

Selskabet arrangerer også en gang i mellem optrædener og udstillinger af tibetanske kunstnere, inklusive optræden med lamadansere og tibetanske musikere, maleriudstillinger med tibetanske kunstneres værker, visning af tibetanskproducerede film og film om Tibet, opbygning af sandmandalaer og meget mere.

Selskabet er også altid medarrangører i forbindelse med besøg af H.H. Dalai Lama i Danmark.

2) at støtte tibetanere i Tibet og i eksil økonomisk, fx med hjælp til uddannelse, til at dække medicin- og hospitalsudgifter, til daglige udgifter og overlevelse, til drift af plejehjem for tibetanske flygtninge, hjælp i forbindelse med naturkatastrofer og pandemier og støtte til kulturelle projekter, som fx tibetanske fodboldklubber, tibetansk-sprogede aviser o.a. Vi giver også økonomisk støtte til klostre, fortrinsvis til tibetanske nonneklostre, da disse, modsat munkeklostre, ofte har svært ved at skaffe sponsorer.

Således giver Selskabet donationer til forskellige projekter i den tibetanske diaspora på optil 100.000 kr. pr. år.

Da den tibetanske kultur og religion bliver mere og mere undertrykt af landets kinesiske okkupanter, hvor undervisning i det tibetanske sprog er blevet forbudt og straffes med 15 års fængsel, hvor flere og flere tibetanske klostre, templer, Buddha-statuer og store bedemøller, hvor ophængning af bedeflag, fejring af buddhistiske helligdage, det at eje billeder af HH Dalai Lama, det at bære traditionelt tibetansk tøj og alt andet, der er udtryk for en unik tibetansk kultur og tro, nu bliver mere og mere forbudt, og hvor der, pga. digital overvågning, og overvågning med droner, inkl. af flugtruter fra Tibet, er blevet meget farligt at flygte – man bliver enten skudt og drøbt, eller man får lange fængselsstraffe med daglig tortur, og hvor det at sende nyheder indefra Tibet til verden udenfor også straffes med 15-20 års fængsel, er Selskabet som regel også arrangør og med-arrangører af demonstrationer for et frit Tibet og for at menneskerettighederne skal overholdes i Tibet.

Du kan læse mere om de hjælpeprojekter man kan støtte gennem os her: http://dstk.dk/aktuelle-projekter/ 

Hvis du gerne vil blive medlem er du velkommen til at kontakte os på tlf. 20 30 38 18 og pr. mail: tibetanskkultur@gmail.com

Bestyrelse:

Grethe Sorvig (formand, redaktør, butik)

Lillian Evang (næstformand, ansv. for sponsor- og medlems database)

Lis Gilager 

Kirsten Sundsvold

Tsewang LhundupD

Suppleanter:

Wangdy Gyaljen

Annie Qvistgaard 

Revisor:

FLO Regnskab

Adresse:

Dansk Selskab for Tibetansk Kultur,

Jansvej 12, 2. tv.,

2300 Copenhagen S,

Denmark.

E-MAIL: 

dstk.info@gmail.com

Telefon:

 +45-20 30 38 18

Facebook:  DSTK’s Facebookgroup

Del DSTK på facebook