Om os

Tarab Tulku (1934-2004)

Dansk Selskab for Tibetansk Kultur blev stiftet den 26. juni 1985 af den tibetanske lama, Tarab Tulku (1934 – 2004), og tæller i dag ca. 450 medlemmer.

Selskabet, som er politisk uafhængigt, er en humanitær hjælpeorganisation, der har to formål. Det ene er at støtte tibetanere i Tibet og i eksil økonomisk, og det andet er at fremme kendskabet til og arbejde for bevarelsen af den tibetanske religion, sprog og kultur.

Arbejdet med at sprede viden om tibetansk kultur, religion og videnskab sker fx via artikler i vores medlemsblad, “Tibet” (http://dstk.dk/medlemsbladet-tibet/)  og i andre magasiner, og via bøger, hvoraf nogle er fra vores eget forlag.


Vi støtter også økonomisk projekter, der har som formål at styrke den tibetanske kultur, og arrangerer også foredrag om Tibet, tibetansk videnskab, kultur og buddhisme, og om den politiske og klima-mæssige situation i Tibet.

Desuden arrangerer vi en gang i mellem optrædener af tibetanske kunstnere, fx lamadansere og opbygning af sandmandalaer o.l. Vi er også altid med-arrangører i forbindelse med besøg af H.H. Dalai Lama her i Danmark.

Selskabet er som regel også med-arrangører i forbindelse med demonstrationer for et frit Tibet http://dstk.dk/10-marts-tale-2017/ , demonstrationer for klimaet:  http://dstk.dk/tibet-third-pole/ og demonstrationer for frigivelse af politiske fanger i Tibet.

Dansk Selskab for Tibetansk Kultur har, som nævnt også som formål at støtte tibetanere i Tibet og i eksil økonomisk, fx med hjælp til uddannelse, til at dække medicin- og hospitalsudgifter, til drift af pejehjem, hjælp i forbindelse med naturkatastrofer, støtte til kulturelle projekter, som fx tibetanske fodbold-klubber i eksil, og vi giver også økonomisk støtte til klostre, fortrinsvis til tibetanske nonne-klostre, da disse, modsat munkeklostre, ofte har svært ved at skaffe sponsorer.

Du kan læse mere om de hjælpeprojekter man kan støtte gennem os her: http://dstk.dk/aktuelle-projekter/ 

Del DSTK på facebook